حجاب برتر

حجاب، اخبار، اطلاعات و ترند ها

حجاب برتر

حجاب، اخبار، اطلاعات و ترند ها

معرفی انواع چادر، چادر نماز و فروشگاه های ملزومات حجاب

برگزاری مراسم های مذهبی در اسلام

يكشنبه, ۱۳ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۵۲ ب.ظ

برگزاری مراسم های دینی و بزرگداشت های مذهبی در دین اسلام، دارای اصول و موازین خاصی می باشد. در بسیاری موارد در کتب بزرگان دین در باب این گونه ا مراسمات مواردی از قبیل تاریخچه پیدایش، نحوه برگزاری، دلیل و موجبات رسیدن به کمال در برگزاری آن ها به چشم می خورد. اما در برخی موارد نیز نمی توان در رابطه با برگزاری یک نوع از مراسم خاص دینی و مذهبی، سخنی، روایتی و یا توصیه ای در کتب و رساله های دینی یافت.

آیا همه مراسم های دینی و مذهبی دارای آداب توصیه شده هستند؟

همانطور که گفته شد بسیاری از مراسم های مذهبی که امروزه برگزار می گردد؛ دارای سابقه دینی معتبر نمی باشند. به همین دلیل است که اگر هزاران و صدها کتب و رساله دینی از بزرگان اسلام را جستجو نمایید؛ نیز موردی دال بر اثبات اعتبار برخی از مراسم های مذهبی نخواهید یافت.

البته این موضوع به آن معنی نمی باشد که اینگونه از مراسم ها برخلاف آداب و رسوم دین اسلام می باشد؛ بلکه تنها به آن توصیه ای نشده است. به همین دلیل است که برای برگزاری این قسم از مراسم مذهبی بر طبق عرف و روال مرسوم در هر فرهنگ و قومیت، عمل می شود.

عزاداری برای امام حسین علیه السلام؛ موضوع یا نحوه برگزاری

به عنوان مثال آنچه در مذهب و دین مورد تایید و تاکید بسیار قرار گرفته است؛ عزاداری و سوگواری برای شهادت امام حسین (ع) می باشد. اما نحوه برگزاری این مراسم است که در رساله های دینی و مذهبی به آن اشاره ای نشده است. به همین دلیل است در هر فرهنگ و منطقه ای به شیوه ای خاص مراسم عزاداری سالار شهیدان را برگزار می نمایند؛ چرا که نحوه برگزاری آن به مردم واگذار شده است.

واگذاری شیوه برگزاری مراسم عزاداری و جشن های مذهبی بر عهده مردم می باشد

با توجه به این موضوع که در شرع به نحوه برگزاری این مراسم های اشاره ای نشده است و تماما بر اساس عرف تعیین می گردد؛ در هر مکان و منطقه ای به شیوه ای متفاوت از مناطق دیگر به برپایی جشن ها و مراسم های دیگر پرداخته می شود. اما نکته بسیار مهم در این مورد آن است که برگزاری و هر آنچه آداب و رسوم منطقه ای می نماید؛ لازم است تا بر اساس شرعیات و مورد تایید موازین دین اسلام باشد.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که اگرچه نحوه برگزاری مراسم های دینی و مذهبی به آداب و رسوم منطقه ای مربوط می شود و بر عهده مردم است تا بر طبق سلیقه و عقیده خود انجام دهند؛ اما باید به این نکته توجه داشت که از زیادی روی، افراط و تفریط و ... در برپایی مراسمات پرهیز شود. به نوان مثال بسیار دیده می شود که در برگزاری مراسم هایی مانند مراسم جشن تکلیف دختران زیاده روی هایی صورت می گیرد؛ که به کلی هدف آن را دگرگون ساخته است.

بزرگداشت های مذهبی در مذهب تشیع

در همه ادیان چنین مراسم هایی وجود دارد تا پیروان آن دین به این وسیله مراتب احترام و تعظیم شعائر و ارزش های ود را بجا بیاورند. در دین اسلام و به ویژه در مذهب شیعه نیز چنین مراسم هایی وجود دارد و در برخی مکتب ها به نحوه برگزاری آن تا حدود بسیار کمی نیز توصیه هایی شده است. اما در همه موارد به دوری از زیاده روی تاکید بسیار شده است. چرا که تمایل زیاد به انجام و برگزاری مراسم های دینی و مذهبی پر تکلف سبب می شود تا تمرکز بر اصل مراسم از بین برود. به علاوه اینکه هدف از برگزاری این مراسم ها فراهم آوردن موجبات نزدیکی به پروردگار و همدل و قرب الهی است؛ که با تمرکز بر تجملات این مهم نادیده گرفته خواهد شد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی