آیا حجاب فقط پوشیدن چادر است؟
در پاسخ به این سوال باید به این نکته اشاره کرد که حتی بسیاری از بزرگان دین و فقهای اسلام نیز حجاب تنها مختص پوشش ظاهری و آن هم چادر نمی باشد. حجاب در واقع راهی برای امنیت بیشتر زنان است اما مسئله این است که برخی از بانوان این امنیت و راحتی در پوشش را تنها در چادر به عنوان یک حجاب برتر می یابند. به همین دلیل است که تمایل زیادی برای استفاده از چادر دارند.
حجاب به معنای منزوی کردن زنان یک جامعه نیست
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد؛ مسئله حجاب تنها مربوط به پوشش ظاهری نیست و می بایست جنبه فکری و معنوی آن نیز در نظر گرفته شود. از سوی دیگر امنیتی که از پوشش بانوان برای آنان به ارمغان می آورد؛ موجب می گردد تا حور فعال تر و مستمر در جامعه داشته باشند. حجاب در اجتماعات به معنای جلوگیری از اختلاط بی قید و شرط زن و مرد با یکدیگر می باشد که تحت شرایط خاص می تواند سازنده نیز باشد اما در غیر اینصورت مانع از رشد و کمال معنوی آنان می گردد.
حجاب به معنای پوشش سالم است
باید به این نکته اشاره کرد که برای رعایت حجاب، لازم نیست حتما چادر به سر کرد. این درست است که چادر در کشور ما به عنوان حجاب برتر شناخته می شود. اما بسیاری از بانوان بدون چادر هم می توانند حجاب کاملی داشته باشند. استفاده از لباس های آزاد و بلند و یا لباس هایی که جلب نظر نمی کنند؛ از جمله مواردی به شمار می رود که می توان بدون چادر هم حجاب کاملی را به نمایش بگذارند.
از سوی دیگر نیز افرادی هستند که چادر به سر دارند؛ اما به دلیل استفاده از ملزومات حجاب نامتناسب با سبک حجاب خود و یا استفاده از رنگ های نامتعارف و ... هدف حجاب را به کلی خدشه دار و حجاب خود را زیر سوال می برند. به عنوان مثال بانوی محجبه ای را در نظر بگیرید که روسری قرمز رنگ با آرایشی غلیظ به سر کرده و از چادر نیز استفاده می نماید. آیا می توان همچنان نام نحجبه را برای این بانو در نظر گرفت؟ در مقابل درست است که شخصی با مانتوی عبایی بلند و آزاد در رنگی متعارف که ساده پوشی را برگزیده است؛ تنها به دلیل عدم استفاده از چادر، بی حجاب نامید؟
بنابراین می توان اینطور نتیجه گیری نمود که حجاب نه تنها به پوشش ظاهری اطلاق نمی گردد؛ بلکه این پوشش برای بانوان تنها در پوشیدن چادر خلاصه نمی شود